ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Guča Festival od 09. do 13. avgusta Koncerti Ace Pejovića (09. avgusta) i Aleksandre Prijović (10. avgusta) zagrevanje za 62. Sabor i smotru najboljih trubača i trubačkih orkestara Srbije

Lokacija Guča, Srbija

Datum objavljivanja 03. August, 2023

Guča Festival ove godine održaće se od 09. do 13. avgusta, a goste iz regiona i čitavog sveta tokom pet dana očekuje odličan provod uz najraznovrsnije kulturno-umetničke sadržaje i bogat muzički program - koncerte najvećih folk zvezda regiona, nastupe majstora trube i najboljih trubačkih orkestara.

Festival će početi Predsaborskim danima i koncertima najvećih imena folk muzike, pa će već prvog dana, 09. avgusta Festival otvoriti pevač čiju je bogatu dosadašnju karijeru obeležio veliki broj hitova i za čije se koncerte uvek traži ulaznica više - Aco Pejović, dok će već sledećeg dana, 10. avgusta, spektakularni nastup imati muzička ikona koja se sasvim zasluženo nalazi u samom vrhu domaće i regionalne folk scene - Aleksandra Prijović

Guča Festival će se potom nastaviti najdugovečnijom manifestacijom na našim prostorima – Saborom trubača, koji ove godine obeležava svoje 62. izdanje. Opština Lučani, TO Dragačevo, KC Guča i Skymusic, koji su zaduženi za organizaciju Festivala, pobrinuli su se da bogatim programom na Glavnom stadionu i na Pozornici Kulturnog centra ljubiteljima trube i tradicionalne srpske muzike prirede nezaboravno iskustvo tokom trajanja Sabora i Predsaborskih dana.

Program 62. Sabora trubača u petak, 11. avgusta, otvoriće nacionalni ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, a odmah potom koncert će održati majstor trube i jedan od najpoznatijih domaćih trubača – Dejan Petrović sa svojim Big Bandom. Pola sata pre ponoći otpočeće Ponoćni koncert trubačkih orkestara finalista 62. Sabora.

Drugog dana Sabora, na Glavnom stadionu koncert će održati prošlogodišnji pobednici – trubački orkestri Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića i Marka Trnavca, da bi se program nastavio koncertima dvaju majstora trube – Dejana Lazarevića i Saše Krstića. DJ uz pratnju trubačkog orkestra pobrinuće se za vrelu završnicu drugog dana Sabora.

Poslednje veče rezervisano je za finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije: „Sa Ovčara i Kablara“, zatim za gala koncert narodnog orkestra sa gostima solistima – Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem, da bi se završio proglašenjem pobednika ovogodišnjeg 62. Sabora trubača u Guči.

Za više informacija pogledajte na sajtu Guča festivala.


Slične vesti Saznajte više_