ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Završeno četvrto izdanje Belgrade Music Weeka Veliko finale - u tri dana više od 250.000 posetilaca na Ušću!

Lokacija Beograd, Ušće

Datum objavljivanja 28. August, 2022

Završeno je četvrto izdanje Belgrade Music Weeka, a kroz kapije festivala od 26. do 28. avgusta prošlo je više od 250.000 ljudi.

Tokom prethodne tri večeri na jednoj od najlepših gradskih festivalskih lokacija nastupili su Nucci i Voyage, Crni Cerak, Corona i Rimski, Gazda Paja, Zera, Indodjija, Nikolija, Relja, Devito, Teodora, IDJShow finalisti, Rasta, Cobi, Inas, Angelina i Sara Jo, koji su na savršen način zatvorili letnju festivalsku sezonu.

Ovogodišnje izdanje festivala obeležila je vrhunska produkcija nastupa izvođača koji su zahvaljujući efektima, kostimima, vizualima, scenografijama i fantastično pripremljenim izvedbama parirali najvećim svetskim zvezdama, uz do sada neviđenu audio-vizuelnu podršku jednog od lidera u polju produkcije velikih događaja, Skymusica.

Zbirno je festivale iz Cloud platforme, Belgrade Beer Fest i Music Week tokom prethodnih deset dana posetilo više od 600.000 ljudi iz Srbije, regiona i inostranstva, što ih svrstava u najmasovnije manifestacije ne samo u Beogradu i Srbiji, nego i u regionu.

Na samom početku finalne večeri festivala, Angelina je lagano provozala publiku svojim letnjim vajbom kao stvorenim za avgustovsko veče, a odmah nakon nje fantastičnom energijom nadovezala se Sara Jo koja je čak i one fanove koji ne znaju da igraju, naterala da se pokrenu i plešu uz ritmične hitove koje niže godinama unazad! Njih dve su pred publikom izvele svoje evrovizijske pesme i dokazale zbog čega su već neko vreme na tronu i gošće brojnih festivala u regionu i šire!

Odmah po izlasku na binu, na oduševljenje svih, Coby je krenuo sa hitovima poput “Odakle sam ja”, “Leto je”, “Mami”, “Rari” i vrlo brzo ponovo pokazao zašto je na vrhu igre kad je u pitanju produkcija i nastupi uživo. Njegov jedinstven zvuk raspevao je publiku na Ušću, a njegova univerzalnost, vatra i strast prema muzici koju stvara još jednom su dovele do toga da se za njegov nastup traži karta više. Rasta je svojim bombastičnim nastupom na Ušću ponudio publici više od sat vremena najjačih emocija kroz baladične pesme, ali i set najvećih bengera, a nastup koji je sam po sebi odisao posebnom energijom, kao specijalni gosti dodatno su upotpunili Coby, Corona i Zera. “1312”, “Kavali”, “Euforija”, “Hotel”, “Limun”, “Geto spot” orili su se Ušćem pred više desetina hiljada ljudi, a kiša koja je počela za vreme njegovog nastupa i trajala do zatvaranja festivalskih kapija, samo je dodatno upotpunila atmosferu. Ni pljusak nije uspeo da otera posetioce, te je za kraj večeri, mladi reper Inas sproveo publiku kroz noviji zvuk koji su mlađe generacije prepoznale kao pun pogodak i dali vetar u leđa ovom izvođaču. Njegova pesma “Nyokosuzi” pobrala je najviše simpatija publike, i na nabolji mogući način zatvorila ovogodišnji Belgrade Music Week.

Slične vesti Saznajte više_