ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Svetska operska diva Elina Garanča Prvi put u Beogradu

Lokacija Beograd

Datum objavljivanja 16. June, 2021

Mecosopran Elina Garanča, u ulozi Karmen nastupiće 4. jula na stadionu Tašmajdan uz našu mladu opersku zvezdu, soprana Mariju Jelić, u ulozi Mikaele. Dirigent je Karel Mark Čišon, a nastupaju i tenor Džonatan Tetelman, kao i bas Kostas Smoriginas, uz orkestar Srpskog narodnog pozorišta.

Koncertna verzija opere Karmen Žorža Bizea, sa najlepšim arijama, biće svojevrsni spektakl, za čiju su organizaciju zaduženi Belef i Skymusic, koji ujedno potpisuje i tehničku produkciju događaja. 

Elina Garanča smatra se najboljom Karmen poslednje tri decenije, a tu titulu letonska operska zvezda stekla je nakon velikih uspeha sa ovom ulogom u Kraljevskoj operi Kovent Garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku. Ekskluzivac čuvene diskografske kuće „Dojče gramofon“ od 2005. godine, i dobitnica je nagrada poput: Musical America’s ‘Vocalist of the Year’ 2010, MIDEM’s ‘Singer of the Year’ 2007 i ECHO Klassik award for ‘Female Singer of the Year’2007. Odlikovana je titulom „Kammersängerin“ (kamerni pevač – najviše pevačko priznanje) od strane Bečke opere (Wiener Staatsoper). 

Slične vesti Saznajte više_