ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Završen EXIT 2021 Proslavljena vadesetogodišnjica festivala uz neverovatne inovacije u produkciji

Lokacija Novi Sad

Datum objavljivanja 11. July, 2021

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održana je od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nastupe najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Roni Size i LTJ Bukem, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa i mnogi drugi.

Svoju premijeru za područje cele jugoistočne Evrope, na Dance Areni imao je sistem ozvučenja Meyer LEO, najnoviji supermoćni sistem u arsenalu Skymusica, koji je učinio da kvalitet zvuka dobije potpuno novu dimenziju. LEO je posebno osmišljen i dizajniran tako da kristalno čisto i transparentno predstavi sve instrumente – bas, saksofon, bubnjeve, gitare, ali i glas, bez preklapanja i međusobne kolizije. U rov Arene na svoj „premijerni nastup“ stigla su 24 zvučnika Meyer Sound LEO, a najozbiljnija imena elektronske scene poput Nine Kraviz, Amelie Lens, Paula Kalkbrennera i mnogih drugih, zvučala su bolje nego ikada.

Famozna Dance Arena široka je 36 metara, a zvuk je bio postavljen na posebno dizajniranim konstrukcijama, kako bi se ozvučio jedan od najzahtevnijih amfiteatarskih prostora na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na ovoj bini je bilo više od 400 rasvetnih tela, a oko 450 m2 LED ekrana bilo je postavljeno u posebno dizajniranom scenografskom konceptu. Više od 100 ljudi učestvovalo je u montaži bine i realizaciji programa. Kompletna bina, sa svim konstrukcijama i opremom, uneta je na Dance Arenu kroz tunel širine 2,4 metara, visine 2,4 metara i dužine 50 metara, što je čini jednim od najzahtevnijih produkcijsko-arhitektonskih projekata u Evropi. Skymusic tim gradio je Dance Arenu punih mesec dana, ali rezultat je bio sjajan kao i uvek: potpuno novo audio-vizuelno iskustvo sa čuvene EXIT-ove bine dugo će se prepričavati.

Slične vesti Saznajte više_