ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Proglašeni pobednici 62. Dragačevskog sabora trubača Guču posetilo pola miliona ljudi!

Lokacija Guča

Datum objavljivanja 13. August, 2023

Nakon pet dana nezaboravne fešte, spektakularnim desetominutnim vatrometom i uručenjem prestižnih saborskih nagrada završen je 62. Dragačevski sabor trubača. U konkurenciji 16 finalista, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, dok je titulu najboljeg trubača poneo Bojan Ristić iz Vladičinog Hana. 

Tamkmičenjem trubačkih orkestara i Gala koncertom Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem i Aleksandrom Tirnanićem, atmosfera na stadionu sinoć je kulminirala, a Guča je tokom pet dana festivala zabeležila rekordnu posećenost, ugostivši čak pola miliona ljudi! Zahvaljujući saradnji Skymusic-a sa Opštinom Lučani, KC Guča i TO Dragačevo u organizaciji, Sabor je prevazišao sva očekivanja, a postavljeni su i novi strandardi realizacije manifestacije koja je od izuzetne važnosti za državu i srpsku kulturnu baštinu.

Kako je Guča izgledala sinoć pogledajte u videu:

Tokom trajanja festivala, Guča je postala muzičkim središtem Evrope i sveta, koje je privuklo nezapamćen broj stranih turista, koji su jednako uživali u svim sadržajima koje ova varošica nudi – igralo se i pevalo od jutra pa sve do duboko u noć, trubači su bili na svakom koraku, ulice su bile preplavljene ljudima tokom celog dana, a ugostiteljski objekti bili su popunjeni do poslednjeg mesta. 

Rekordna poseta zabeležena je i na stadionu na kom se odvijao glavni program, a sad već prepoznatljiva spektakularna audio-vizuelna produkcija Skymusic-a upotpunila je i fantastične nastupe majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, Dejana Lazarevića, Saše Krstića i mnogih drugih, prethodnih saborskih dana. 

Saboru su prethodila dva fenomenalna koncerta Ace Pejovića i Aleksandre Prijović u Predsaborskim danima, sa zabeleženom rekordnom posetom od nekoliko desetina hiljada posetilaca. 

Na glavnoj bini na stadionu nastupali su i finalisti konkursa „Kako zvuči beat u Guči“ u organizaciji Skymusic-a - DJ ERKE, BALKAN LORD i DJ DAMNJAN, a BALKAN LORD, prema proceni stručnog žirija odneo je pobedu numerom „Antistress“.


Slične vesti Saznajte više_