ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Nele Karajlić & Stefan Milenković Rok el klasiko

Lokacija Tašmajdan, Beograd, Srbija

Datum objavljivanja 21. July, 2022

Na Svetski dan muzike, 21. Juna, na Tašmajdanu, zajedno su nastupili svetski poznati violinista Stefan Milenković i čuveni rok muzičar Nele Karajlić, pod imenom „Rok el klasiko".

Ovaj dugo očekivani, višečasovni koncert, je predstavljao savršen spoj naizgled nespojivih muzičkih žanrova - klasične i rok muzike, još jednom dokazujući da je u muzici sve dozvoljeno.

„U suštini nema ništa nespojivo. Treba pristupiti tome bez straha, verovati u neku svoju viziju i intuiciju. I ja i Nele našli smo dosta dodirnih tačaka, bez obzira na razlike, i generacijske, i u iskustvu i u samom svetu muzike iz kog dolazimo", izjavio je violinista tokom gostovanja u kulturnom dnevniku RTS-a.

Publika je imala priliku da uživa u numerama: "Fikreta (U lošoj formi sam)" u spajanju sa nemačkim baroknim kompozitorom Johanom Pahelbelom, "Gile šampion" u spajanju sa Petrom Iljičem Čajkovskim, i mnogim drugima.

Osim koncerta na Tašmajdanu, Nele i Stefan nastavljaju turneju po Srbiji i regionu, i jedna od narednih stanica im je i festival u Kragujevcu - Arsenal fest.

Skymusic™ Production je za potrebe koncerta je pružio audio i video usluge, potom usluge rasvete, postavljanje skele, kao i montiranja i postavljanja bine.

Slične vesti Saznajte više_