ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Sutra počinje Guča festival Sve je spremno za spektakl

Lokacija Guča

Datum objavljivanja 08. August, 2023

Jedan dan deli nas od najiščekivanijeg događaja godine – Guča festivala, a slike sa terena potvrđuju da je sve spremno za vrhunsku zabavu i najveću trubačku feštu na svetu. 

Bina na Glavnom stadionu je postavljena, a za gotovo 24 sata upravo na ovom mestu očekuju nas koncerti najvećih regionalnih zvezda folk muzike, kao i nastupi najboljih trubačkih orkestara Srbije. Već sutra, u okviru Predsaborskih dana, na pozornici Glavnog stadiona nastupiće Aco Pejović, dok će Aleksandra Prijović u četvrtak veče fantastičnim koncertom napraviti adekvatan uvod za ono što sledi – tri dana najveće trubačke fešte na svetu – 62. Dragačevski sabor trubača!

U okviru Sabora Glavnom pozornicom prodefilovaće najistaknutija imena trubačke muzike - Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Krstić sa svojim orkestrima, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a nastupiće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva već je pristigao u Guču, te nema sumnje da će se i ove godine pevati i slaviti od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno u noć.

Slične vesti Saznajte više_