ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

19. izdanje Belgrade Beer Festa Više od 350.000 posetilaca i brojne domaće, regionalne i svetske muzičke zvezde na najvećoj prestoničkoj manifestaciji

Lokacija Beograd, Ušće

Datum objavljivanja 18. August, 2022

Beogradski Beer Fest, koji je devetnaesti put održan od 18. do 22. avgusta, neplanirano je, “na produžetke”, još jednom trijumfovao kao jedna od omiljenih manifestacija Beograđana i svih posetilaca prestonice, za samo finale leta.

Nakon odlaganja poslednje večeri festivala sa nedelje na ponedeljak, 22. avgust, i uz više od 350,000 posetilaca koji su proteklih pet dana prkosili prvo vrućini, a onda i potopu epskih razmera, prvi tim u sastavu Konstrakta i Zemlja gruva, Sunshine, E-Play i Queen Tribute Band odneli su ubedljivu pobedu na domaćem terenu, uz himničnu, gotovo katarzičnu pratnju više desetina hiljada ljudi koji su poslednje večeri na glavnoj bini ispratili još jedno izdanje kultnog beogradskog festivala.

Novo ruho pedeset metara duge glavne festivalske bine, uz do sada neviđenu audio-vizuelnu izvedbu iz kuhinje regionalnog lidera produkcije velikih događaja, Skymusica, tokom proteklog vikenda ugostilo je inostrane, domaće i regionalne face muzičke scene. Festival su u punom kapacitetu otvorili miljenici domaće publike, Hladno pivo i Bajaga i instruktori, uz podršku gitariste Tomija Emanuela i sastava Vreme čuda, da bi narednog dana zadati tempo opravdali fenomenalni nastupi starog druga Beer Festa Massima, britanskih miljenika Kosheen, gradskih faca Dece loših muzičara, i plesnih senzacija Nipplepeople i Luke Rajića.

Srca posetilaca Beer Festa u subotu otela je kraljica sevdaha generacije Z, Senidah, a glavnu binu obeležili su nastupi pank i rok legendi Psihomodo Pop, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Konačno, nakon odlaganja uzrokovanog vremenskim prilikama, festival je zatvoren sa dan zakašnjenja uz ogroman entuzijazam kako publike, tako i sjajnih artista, koji su još jednom dokazali da je Beograd regionalni centar najbolje energije i provoda!

Cloud prostor na festivalu izazvao je očekivano ogromno interesovanje posetilaca! Jedna od najatraktivnijih zona Beer festa, Moto Platz, je tokom celog trajanja festivala izazvao ogromnu pažnju autentičnim sadržajima kao što su “zid smrti” i izložba oldtajmera i “custom” motora, ali i zbog standardno odlične atmosfere prisutne na svim motoraškim događajima, te posebne muzičke bine koja je svako veče privlačila veliki broj ljubitelja gitara i rifova. Nisu neopaženo prošli ni Bioxgn selfi toranj sa kog su pravljeni najbolji selfiji, zatim Silent disco ispred koga je uvek bio red, ali i Luna park koji je privukao sve generacije posetilaca.

Slične vesti Saznajte više_