ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

Paviljon Republike Srbije na Expo 2020 Dubai Najkompleksniji projekat koji je Skymusic uradio do sada

Lokacija Dubai, UAE

Datum objavljivanja 01. October, 2021

Rukovodjenje i koordinacija kompletnom izgradnjom objekta na više od 2000m2 u pustinji, na drugom kontinentu, tehnička produkcija i multimedija - samo su neke od stvari za koje je Skymusic bio zadužen u okviru izgradnje Paviljona Republike Srbije na Expo 2020 Dubai.

Izgradnja Paviljona na jednoj od najstarijih, a definitivno najvećoj svetskoj manifestaciji, trajala je skoro dve godine, i predstavlja jedan od najozbiljnijih i najzahtevnijih projekata i izazova koje je Skymusic Production do sada imao pred sobom.

Paviljon Republike Srbije svojom arhitekturom reflektuje futurističku viziju izložbe Republike Srbije koja pomera granice virtuelnog i realnog putem digitalne komunikacije, kao i karakter glavne teme svetske izložbe Dubai EXPO 2020 Connecting Minds, Creating the Future.

Paviljon se nalazi u distriktu MOBILITY i oblik objekta je ujedno i odgovor na temu tig distrikta - trougao, kao dominantna geometrijska forma, od osnove preko fasade objekta, sa naglašenim ivicama, koji ističe visinu i eleganciju konstrukcije.

Objekat se uzdiže iznad terena kao dinamična homogena skulptura. Površina horizontalne projekcije paviljona je 873m2 od čega je samo 388m2 oslonjeno na teren, dok preostali deo objekta levitira iznad terena i tako oslobađa parter ispod objekta, formirajući spektakularni natkriveni plato, koji postepeno usmerava posetioce do ulaza u paviljon.

Glavni karakter objektu, pored levitirajućeg dela, daje njegova forma koja je nastala spajanjem 24 komada potpuno različitih trougaonih ravni, na čijim spojevima su projektovani vodonepropusni kanali ukupne dužine 450m u koje je pozicionirana linijska led rasveta. Dizajnirano je ukupno 406 potpuno različitih i jedintstvenih ACP panela dužine 11m.

Osim za kompletnu produkciju paviljona Republike Srbije na Expo 2020 Dubai, Skymusic Productin stručnjaci bili su zaduženi i za tehničku podršku paviljona Švajcarske i Holandije. Ovim saradnjama Skymusic Production se još jednom pokazao kao prvi izbor i najpouzdaniji partner najvećih svetskih klijenata, a uz to, po prvi put je angažovao međunarodne tehničare zajedno sa našim stručnjacima na jednom značajnom internacionalnom projektu.

Slične vesti Saznajte više_