ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
sky preloader

Vesti

61. Dragačevski sabor trubača u Guči Tri dana spektakularnih nastupa najvećih trubačkih zvezda današnjice

Lokacija Guča, Dragačevo

Datum objavljivanja 05. August, 2022

61. Dragačevski sabor trubača u Guči održan je od 05. do 07. avgusta, a preko 100 hiljada ljudi sa svih meridijana posetilo je najveću smotru trube na svetu. Besprekoran zvuk i moderna produkcija koje potpisuje SKYMUSIC, a koji su svojstveni najvećim svetskim muzičkim spektaklima, na zadovoljstvo publike i izvođača, obeležili su sva tri festivalska dana.

Prvi nastup na ovogodišnjem Saboru trubača bio je rezervisan za jednu od najpopularnijih vokalnih solistkinja i interpretatorki duhovne i etno muzike, Danicu Crnogorčević. Istog dana, publici su se predstavili majstori trube Dejan Jevđić sa svojim trubačkim orkestrom i bendom i Dejan Petrović Big Band, a program su prvog dana zatvorili trubački orkestri finalisti.  

Drugog festivalskog dana, nastupili su pobednici 60. Sabora, a upečetljiv i originalan nastup imao je je i Big Bend, orkestar RTS-a. Ovacije publike izazvali su i pobednik Guče 2016. godine, Ekrem Mamutović, kao i Dejan Lazarević, majstor trube i jedan od najpoznatijih i najtraženijih trubača. 

Centralni događaj i prava poslastica za sve prisutne - finalno takmičenje trubačkih orkestara, održano je u nedelju, 07. avgusta, kada je publiku dočekalo još jedno iznenađenje - nastupi najvećih imena naše narodne muzike, Ane Bekute, Snežane Đurišić i Dragice Radosavljević Cakane, koje je na bini pratio Narodni orkestar RTS-a. Svojevrsni ambasadori Guče, Boban i Marko Marković, spektakularnim nastupom poslednjeg dana još jednom su pokazali zašto uživaju status zvezda ne samo na festivalu trube u Guči, već gde god se pojave. Koncert pobednika 61. izdanja Dragačevskog sabora započet je tačno u ponoć spektakulartnim vatrometom, a njihovim nastupom ovogodišnja manifestacija zvanično je završena. 

Pored bogatog muzičkog programa, posetioci su uživali u bogatom kulturno-umetničkim sadržajima, koji su na pravi način predstavili tradiciju i običaje ove srpske varošice.


Slične vesti Saznajte više_